آزمایشگاه PCR

لیست خدمات و دستگاه ها

آزمایشگاه PCR

درباره خدمت:

واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) یکی از روش‌های پرکاربرد در زیست‌شناسی مولکولی است که به منظور تکثیر یک نسخه منفرد یا نسخه‌های کمی از یک قطعهDNA  با توالی خاص به تعداد هزار یا میلیون‌ها نسخه به کار می‌رود. هم اکنون PCR یک تکنیک متداول و اغلب ضروری در آزمایشگاه‌های بالینی و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی است و در موارد گوناگونی کاربرد دارد. این کاربردها شامل کلونینگ DNA  برای توالی یابی، فیلوژنی بر پایهDNA ، آنالیز عملکرد ژن ها، تشخیص بیماری‌های ارثی، شناسایی اثر انگشت ژنتیکی (مورد استفاده در علم پزشکی قانونی) و تشخیص عوامل بیماری‌زا در DNA  بمنظورتشخیص بیماری‌های عفونی است.
بررسی بیان ژنها نیاز به تعیین دقیق میزان mRNA دارد، ولی اساس PCR تکثیر DNA است نه RNA. به همین خاطر ابتدا RNA  را با استفاده از روش نسخه برداری معکوس به DNA تبدیل می کنیم و سپس تکثیر را روی اینDNA  مکمل انجام  می شود.
از آنجاییکه این تکنیک ابزاری آسان و ارزان قیمت برای تکثیر یک قطعه خاص از DNA است، دربسیاری از زمینه ها  همانگونه که در بالا ذکر شد، بکار گرفته می شود. سرعت و سادگی آن به همراه افزایش تنوع محصولات مربوطه سبب علاقه بسیاراساتید و دانشجویان جهت بکار گیری آن در مطالعات و پروژه هایشان شده است. بدلیل قیمت بالای تجهیزات مرتبط با انجام PCR و همچنین هزینه‌های بالای نگهداری و سرویس آنها، انجام این آزمون از طریق خرید خدمت، همواره برای محققین و مدیران پروژه‌ها مقرون به صرفه‌تر می‌باشد.
مجریان طرحها، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری که در زمینه مولکولی پایان نامه خود را انجام میدهند و نیز سایر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها دراین خصوص از خدمات مشاوره ای و یا دستگاهی و تکنیکی آزمایشگاه PCR استفاده می نمایند.

مشخصات کارشناس مسوول و اطلاعات تماس:

  • هاله عدالتخواه کارشناس آزمایشگاه مرکزی تحقیقات –آزمایشگاه PCR
    ایمیل: h.edalatkhah@ avicenna.ac.ir

شماره تماس  : 02122432020 - داخلی    306 
آزمایشگاه مرکزی PCR در طبقه دوم پژوهشگاه ابن سینا واقع در دانشگاه شهید بهشتی قرار دارد.
تقویم کاری شنبه تا چهارشنبه ساعت 16-8
خط مشی تست یا خدمت با تعیین هزینه ها: با توجه به نوع نمونه و شرایط آزمون درخواستی متغیر خواهد بود لذا در پاسخ به اولین تماس متقاضی هزینه انجام آزمون اعلام می گردد.
 
خدمت Real Time PCR

درباره خدمت:

تکنیک Real time PCR  کهQuantitative PCR  نیز نامیده می شود، تکنیکی است که بطور گسترده در بررسی های کمی بیان ژن به کار می رود.
همچنین روشی بسیار حساس و قدرتمند در تعیین تعداد ویروسهای موجود در یک نمونه است. تکنیک Real-time RT-PCR اخیرا بیش از پیش به عنوان وسیله‌ای برای سنجش میزان RNA  مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله کاربردهای این روش، تعیین میزان بیان یک ژن مشخص با اندازه‌گیری میزان  mRNAهاست. ژن موردمطالعه می‌تواند ژنی باشد که در یک سلول سرطانی روشن‌ شده است. در این حالت، سنجش میزان  mRNAهای حاصل از آن امکان بررسی پیشرفت سرطان و تاثیر درمان‌های صورت گرفته را فراهم می‌کند. از مزیت‌های این تکنیک کاهش آلودگی با محصول واکنش است همچنین از دیگر مزایای استفاده ازآن به منظور سنجش میزان بیان ژن‌ها، حساسیت آن‌ است به این معنی که می‌تواند حتی یک کپی از رونوشت موردنظر را تشخیص دهد. ویژگی کلیدی آن فراهم شدن امکان بررسی تکثیر قطعاتDNA  همزمان با انجام آزمایش و با استفاده از گزارشگرهای فلوروسنت می باشد. قدرت سیگنال فلوروسنت تولید شده ارتباط مستقیمی با مقدار مولکول های تکثیر شده دارد.
از آنجاییکه این تکنیک می تواند با حداقل اسید نوکلئیک آغاز شود و مقدار تولید نهایی را با دقت زیادی تعیین نماید ومحدود به زمان و ذخیره منابع نمی باشد، به راحتی قابل اجرا است و دقت و حساسیتی بالاتر از PCR  معمولی دارد به همین خاطر بسیاری از اساتید و دانشجویان مشتاق بکارگیری آن در مطالعات و پروژه ها هستند از این رو امکان اراﺋه این خدمت در آزمایشگاه  PCR وجود دارد.
مجریان طرحها، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری که در زمینه مولکولی پایان نامه خود را انجام میدهند و نیز سایر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها دراین خصوص از خدمات مشاوره ای و یا دستگاهی و تکنیکی آزمایشگاه PCR استفاده می نمایند.

مشخصات کارشناس مسوول و اطلاعات تماس:

  • هاله عدالتخواه کارشناس آزمایشگاه مرکزی تحقیقات –آزمایشگاه Real Time PCR
    ایمیل :h.edalatkhah@ avicenna.ac.ir

شماره تماس  : 02122432020 - داخلی    306 
آزمایشگاه مرکزی Real Time PCR در طبقه دوم پژوهشگاه ابن سینا واقع در دانشگاه شهید بهشتی قرار دارد.
تقویم کاری شنبه تا چهارشنبه ساعت 16-8
خط مشی تست یا خدمت با تعیین هزینه ها: با توجه به نوع نمونه و شرایط آزمون درخواستی متغیر خواهد بود، لذا  در پاسخ به اولین تماس متقاضی هزینه انجام آزمون اعلام می گردد.
 

راهنمای استفاده از دستگاه ها


پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی - ابن سینا با هدف دستیابی به دانش فنی در زمینه فناوری‌های نوین زیستی از طریق انجام طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی آزمایشگاهی و بالینی، از سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را آغاز کرد.

آخرین مطالب بلاگ

دستاوردهای آموزشی

دستاوردهای آموزشی

دستاوردهای آموزشی اخذ موافقت بوردهای تخصصی و هیأت...

دستاوردهای درمانی

دستاوردهای درمانی

دستاوردهای درمانی راه اندازی نخستین کلینیک فوق تخ...

دستاوردهای پژوهشی

دستاوردهای پژوهشی

دستاوردهای پژوهشی ارایه 822 مقاله داخلی و خارجی ا...

تولیدات

تولیدات

دستاوردهای تولیدی تولید موفقیت آمیز انواع آنتی با...

سایر

سایر

سایر دستاوردها 1-احداث پروژه عمرانی مجتمع تحقیقات...

عضویت ها

عضویت ها

عضویت پژوهشگاه در شبکه های تحقیقاتی کشور شبکه سرط...

گالری تصاویر

آمار سایت

ما 212 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

نماد الکترونیکی

برچسب ها


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in C:\HOSTS\AVESINA.AC.IR\modules\mod_k2_tools\mod_k2_tools.php on line 86

جستجو